La solidaritat és un senyal d’identitat marista. És un dels valors que ens ha dotat de distinció des dels nostres inicis. Sempre intentem inculcar en els nostres alumnes el seu significat. S’inicia, des dels més menuts, amb la conscienciació i sensibilització de les necessitats de les persones, començant per les que tenim més a prop. 

L’equip de SED (Solidaritat, Educació i Desenvolupament) és el que s’encarrega de presentar i llançar la campanya solidària cada curs, així com d’organitzar i portar a terme totes les activitats programades en aquest equip. També contem amb l’ajuda de famílies col.laboradores i d’alumnes de secundària que ens ajuden en aquestes activitats.

Aquest curs hem començat amb una campanya de sensibilització,  la campanya Montagne, enguany sota el lema “Vocació Marista, vocació de servici”. 

Per a mostrar aquesta campanya realitzem tutories amb els nostres alumnes. En elles donem a conéixer als xiquets les Obres socials Maristes i els projectes de la Fundació Marcelino Champagnat.A Cullera, la fundació ha obert dos pisos d’emancipació, que alberguen a joves entre 18 i 20 anys. En aquests pisos se’ls brinda l’oportunitat de desenvolupar un projecte educatiu-formatiu o laboral per a millorar les seues condicions de vida i poder integrar-se en la nostra societat.

Per tal d’ajudar econòmicament a aquestos joves hem començat amb la ja famosa i exitosa activitat “El bocadillo solidario”.

Els quatre dijous del mes de novembre els alumnes de 4t d’ESO preparen entrepans per a tots aquells alumnes que vullguen participar i ser solidaris. A les 8 del matí aquestos alumnes amb l’ajuda de famílies col.laboradores preparen uns 300 entrepans que a continuació repartixen a tots els alumnes. Així que la solidaritat en aquest cas es veu premiada amb un deliciós esmorzar. 

Des de l’equip de SED volem donar les gràcies a tots per participar, ajudar, col.laborar…en resum, ser SOLIDARIS i entendre que la solidaritat no és un acte de caritat, sinó una ajuda mútua entre gent que lluita pel mateix objectiu: fer d’aquest món un lloc millor.

.